Vídeň

V pátek 1. prosince 2023 se uskutečnil školní zájezd do Rakouska, konkrétně do Vídně. V pět hodin ráno byl naplánován sraz u Hlavního nádraží v Hradci Králové, kde na nás již čekal autobus. Cesta trvala asi pět hodin.

První zastávkou ve Vídni byla návštěva Schönbrunnu, jenž je považován za jednu z nejznámějších památek v tomto městě. Tento zámek má celkem 1441 místností, avšak jenom malá menšina z nich je přístupná veřejnosti. Kromě krásné vnitřní části zámku byla stejně nádherná i vnější. I přes to, že počasí nebylo ideální, jsme se šli podívat na půvabnou zahradu zámku.

Po tomto nezapomenutelném zážitku jsme nasedli do autobusu a jeli rovnou do centra. Zde jsme se procházeli a spatřili několik památek a významných budov. Jednou z těchto budov je Hofburg, což je od roku 1945 sídlo prezidenta Rakouska. Po několika minutách chůze jsme se dostali na místo, kde byl dán hodinový rozchod.

Po uplynutí této doby jsme se všichni zase sešli a pokračovali stejnou cestou zpátky k autobusu. Už byla tma, a proto byla Vídeň osvícena různými světly, což vypadalo nádherně. Cestou jsme narazili na zdejší trhy, na které nám bylo dáno pár minut na rozhlédnutí a i na zakoupení nějakých suvenýrů. Takto jsme příjemně zakončili náš výlet a jeli rovnou nazpět. Vrátili jsme se okolo jedenácté hodiny.

Počasí nám sice v tento den moc nepřálo, ale i tak tento výlet byl nezapomenutelným zážitkem.

Denisa Velnerová (3.F)

Sdílejte příspěvek