Adventní Smetana

Po třech říjnových koncertech na Floridě Smíšený pěvecký sbor Smetana Hradec Králové, jehož dlouholetou oporou je profesorka 1.SJG Mgr. Jana Pražáková, zahájil své adventní turné na domácí půdě. První koncerty proběhly na samém začátku adventu v Jaroměři a v Nechanicích. Na další vystoupení se může těšit i hradecké publikum.

V Hradci Králové se Smetana představí nejprve v Městské hudební síni, a to v pátek 8. prosince 2023 od 19.00. Jedná se o pravidelný benefiční koncert ve prospěch nadace Východočeská onkologie. Další koncert se uskuteční v úterý 12. prosince 2023 od 18.30 v kostele sv. Antonína na Novém Hradci Králové (společně s Litomyšlským symfonickým orchestrem). A do třetice zazpívá sbor Smetana pro domácí publikum ve středu 20. prosince 2023 od 18.00 v evangelickém kostele (společně s Královéhradeckým komorním orchestrem).

Pěvecký sbor Smetana připravuje ovšem i další koncerty – v sobotu 9. prosince 2023 od 17.00 v kostele sv. Bartoloměje v Boharyni, v čtvrtek 14. prosince od 19.00 v kostele sv. Vavřince v Opatovicích nad Labem, v sobotu 16. prosince od 17.00 v kostele Nejsvětější Trojice na Kuksu a v pátek 22. prosince od 18.00 v kostele sv. Prokopa v Přepychách (společné s Orchestrem KMČ).

Na programu je vždy Česká mše vánoční Hej mistře! Jakuba Jana Ryby, někdy ještě doplněná dalšími skladbami. Sbormistrem je Jan Jiráček, pouze na Kuksu sbor bude řídit Petr Semerák. Sólisty naleznete uvedeny u jednotlivých koncertů.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek