Koncert pod širou oblohou

Mnozí budou mít ještě v paměti koncert k 30. výročí listopadu 1989, který se konal na Pivovarském náměstí. Tehdy jej uváděla absolventka PSJG Ema Hubáčková. Nemusíme mít obavy, že by naše gymnázium při dalším koncertu, věnovaném tentokrát 170. výročí narození prvního presidenta Československé republiky (1918 – 1992) T. G. Masaryka (1850 – 1937), přišlo o své zastoupení. Právě naopak.

Tentokrát ovšem Ema Hubáčková, sólistka Teatro de la Zarzuela Madrid, vystoupí mezi účinkujícími – tedy spolu s operní pěvkyní Emmou Hubáčkovou (shoda jmen opravdu není náhodná), sólistou opery Národního divadla Praha Josefem Moravcem a klavíristkou Jitkou Nešverovou, jež až neuvěřitelných 44 let působí jako kerepetitorka Národního divadla a Státní opery Praha.

Na programu jsou jak české lidové písně, tak operní árie či dueta (Smetanova Prodaná nevěsta a Hubička, Dvořákova Rusalka aj.). Celým večerem bude tentokrát publikum provázet profesorka PSJG Mgr. et Mgr. Bc. Věra Tauchmanová.

Koncert se koná v neděli 14. června 2020 (více než tříměsíční odklad je pochopitelně způsoben nouzovým stavem) od 19.30 na Pivovarském náměstí (areál krajské úřadu). Zájemci si navíc od 18.00 mohou vyslechnout přednášku Mgr. Richarda Vaška, Ph.D., z Akademie věd České republiky (Oddělení moderních intelektuálních a politických dějin Masarykova ústavu), věnovanou zahraničním cestám prvního československého presidenta i jeho návštěvám našeho kraje.

Akci pořádá Královéhradecký kraj, vstup je i tentokrát volný.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek