Jesličky na Výstavišti aneb Inscenované čtení

V úterý 16. června 2020 od 20.00 se v hradeckém klubu Na Výstavišti (bratří Štefanů 3) uskuteční scénické čtení Příběhů obyčejného šílenství. Inscenace Divadla Jesličky sice proběhne v trochu improvizovaných podmínkách (co v této době není?), ale o to bude zajímavější, jelikož v této podobě se nebude opakovat.

V režii Mgr. Josefa Jana Kopeckého (naši recitátoři ho znají také jako porotce Dětské scény; v Baldově filmu Nevinná krutost skvěle ztvárnil zkorumpovaného policejního vyšetřovatele a jako policista se objevil i  v Baldově Pomstě) se představí řada zajímavých herců. My jsme se na bližší podrobnosti zeptali představitelky „osudové dívky“ Jany, jíž není nikdo jiný než profesorka našeho gymnázia Mgr. et Mgr. Bc. Věra Tauchmanová.

Kvůli koronaviru se jedná o takovou „ukázku“ představení – inscenované čtení představení, které bude mít oficiální premiéru na podzim v Divadle Jesličky Josefa Tejkla. Celý soubor na příběhu baví v něm detailně popisovaná absurdita života, znázornění tragikomických situací a to, že člověku slouží jako poučení. Poučení, co by měl dělat, a čemu by se naopak měl vyhnout.
 
Tento příběh jsme chtěli inscenovat již několik let, ale až nyní se to povedlo. Doufáme tedy, že diváci se u představení pobaví / zamyslí stejně jako my při zkouškách.
 
Neváhejte tedy a přijďte se pobavit i zamyslet, dokud to lze. Kdo ví, co bude na podzim…

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek