Projekt CHARITATIVNÍ AUTOKINO začal na jedničku

Aktualizováno 8. 6. 2020 v 15.10.

Projekt tří středoškolských studentů, z nichž dva – Vratislav Sedlák (5.F) a Josef Januš (5.G) – navštěvují naše PSJG, stál u zrodu autokina v Hradci Králové. S nimi se na úvod představil loňský absolvent PSJG David Balda, jehož film se jako první na královéhradeckém letišti promítal

Dodejme, že benefiční promítání Baldova Narušitele vyneslo královéhradecké léčebně dlouhodobě nemocných 20 000 Kč. Vyprodáno bylo již  tři dny předem a ohlasy na tuto charitativní akci byly všeobecně příznivé. Informoval o ní např. Hradecký deník, který i popsal, jak to všechno vzniklo (aneb příběh o jednom výšlapu na Sněžku), a k akci se ještě jednou vrátil (na snímku uvidíte i scénu z natáčení, kde můžete nalézt i jednu pedagožku PSJG – můžete to chápat jako soutěžní otázku). Nebyl ani zdaleka jediný. Pozadu nezůstal ani Český rozhlas.

V pátek 12. června 2020 měl být promítán další film a výtěžek měl tentokrát směřovat k seniorům z Domova U Biřičky, ale z organizačních důvodů bylo druhé promítání zrušeno.

Vratislav Sedlák (5.F), Jiří Aubris

Pro zvětšení obrázku je nově nutno na něj cvaknout pravým tlačítkem myši a zvolit zobrazení. Snímky zřejmě budete muset prohlížet jednotlivě, ačkoli byly nahrány jako prezentace.

Sdílejte příspěvek