Mistrovská sezóna Petra Musila

Absolvent PSJG Petr Musil, dnes již student ČVUT Praha, získal ve florbalovém týmu z Mladé Boleslavi v letošní sezóně mistrovský titul. Konečně tak dosáhl cíle, který mu loni unikl vinou nouzového stavu, resp. vládních omezení, když jeho tým vyhrál dlouhodobou část superligy, ale vyřazovací část byla nakonec zrušena.

I letos boleslavští florbalisté ovládli dlouhodobou část superligy (po páté za sebou), v play-off pak obě série vyhráli 4:0 na zápasy a v superfinále porazili 1. SC TEMPISH Vítkovice 6:3.

Po ligovém triumfu míří teď Petr Musil na roční hostování do Sokola Královské Vinohrady. O svých plánech sportovních i studijních promluvil Petr Musil v červencovém rozhovoru pro Český florbal.

Kdo si chce zároveň procvičit k maturitě češtinu, může v textu rozhovoru hledat jedno slovo, které není napsané v souladu se spisovnou podobou češtiny (oblíbený typ úlohy Cermatu). Jako nápověda může posloužit to, že v odpovědích (tj. textu absolventa PSJG) ta chyba samozřejmě NENÍ! Vítěz soutěže (ten, kdo první zašle autorovi příspěvku správnou odpověď) obdrží zajímavou knížku.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek