Kam pro zlato? Na Klondike? Ne. Přece do Tokia!

Dalšího vynikajícího úspěchu dosáhla nedávná absolventka PSJG Kateřina Siniaková. Na letních olympijských hrách zvítězila spolu s Barborou Krejčíkovou ve čtyřhře. Jedná se o první zlatou medaili, kterou získal na OH někdo z českých tenistů.

Ve finále vyhrály české tenistky nad švýcarskou dvojicí Belinda Bencicová, Viktorija Golubicová vedvou setech (7:5, 6:1). Turnaj ovšem nebyl pro první nasazený pár nijak snadný. K. Siniaková a B. Krejčíková se musely vypořádat nejen s kvalitními soupeřkami, ale také s velkým vedrem a značně nestandardními podmínkami ze strany pořadatelů, kdy např. hrály na posledním kurtu, kde chyběla technologie tzv. jestřábího oka (daň za přidělení her do technicky zaostalé země?). Během turnaje dokázaly zvládnout i tři super tie breaky a na konci zbyla už jen radost.

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková nejprve v 1. kole porazily tchajwanský pár Jou-ťie Sie a Ťie-jü Sü (6:2, 6:1), v 2. kole přehrály Španělky Badosaovou se Sorribesovou (6:2, 5:7, 10:5), následně otočily čtvrtfinále proti Bartyové a Sandersové (3:6, 6:4, 10:7) a v semifinále zvítězily nad Ruskami Kuděrmetěvovou s Vesninovou (6:3, 3:6, 10:6).

Přečíst si lze také rozhovor, který obě české tenistky poskytly médiím.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek