Eliška Dvořáková míří na Jiráskův Hronov

Folklorní soubor Kohoutek, jehož je studentka PSJG Eliška Dvořáková (2.A) členkou, se tedy na Jiráskův Hronov určitě chystá a bylo by těžko představitelné, že by si takovou příležitost nechala Eliška ujít.

Kohoutek nemíří do hlavního města českého ochotnického divadla náhodou. Loni měl Kohoutek tu čest zahajovat Loutkářskou Chrudim (a odezva loutkářů, jak jsme psali, byla velkolepá!), letos je tento naprosto špičkový národopisný soubor pozván do Hronova na nejvýznamnější českou ochotnickou přehlídku vůbec. Zde lze jen litovat, že jeho vystoupení se kříží s jedním z divadelních vrcholů přehlídky, takže řada divadelníků o jeho vystoupení nejspíše přijde.

Národopisný soubor Kohoutek najdete v Hronově v neděli 2. srpna 2020 v místním parku (kousek od rodného domku A. Jiráska) od 17.30. Atmosféra bude určitě výborná, vždyť jde o místo, kde se scházejí především místní obyvatelé (nejčastěji rodiče s dětmi), kteří se na Jiráskův Hronov celý rok těší.

Mgr. Jiří Aubris

Obrázky ve fotogalerii si lze lépe prohlédnout tak, že na ně cvaknete pravým tlačítkem myši a zvolíte funkci „zobrazit obrázek“.

Sdílejte příspěvek