Prázninové koncerty Nos Dames

Duo Nos Dames, jež tvoří profesorka PSJG Mgr. Martina Forejtková (klavír, akordeon, zpěv) a Mgr. Kateřina Prokešová, chystá po úspěšném koncertě v Kunvaldě ještě řadu dalších prázdninových večerů s francouzským šansonem.

Prvním z nich se bude konat na náměstí Československé armády v Jaroměři ve Vinotéce u sv. Mikuláše v rámci pravidelných středečních koncertů 29. července 2020 od 17.00.

Zatímco v Jaroměři jde o novinku, další koncert Nos Dames již navazuje na loňské úspěšné vystoupení. Uskuteční se opět v rekonstruovaném kostele Nejsvětější Trojice v krkonošském Fořtu. Organizátorem je opět Spolek pro kostel Fořt. Koná se v sobotu 15. srpna 2020 od 18.00. O tom, že loňské vystoupení Nos Dames bylověru úspěšné, svědčí třeba tato slova organizátorů:

Chtěli jsme Vám vyhovět a tak jsme dámy z NOS DAMES pozvali znovu. Jsou prostě skvělé. Jejich písně a hlasy nás všechny oslovily a donutily na chvíli zastavit.

Nos Dames nezapomínají ani na Hradec Králové. Na srpen připravily koncert na letní scéně v Novém Adalbertinu (Velké náměstí). Konat se bude ve středu 19. srpna 2020 od 19.00. Vstupenky si lze koupit v předprodeji na recepci hotelu nebo přímo před koncertem.

Kdo bude tentokrát hostem Nos Dames, zůstává překvapením (a bude se u jednotlivých koncertů zřejmě lišit), ale zřejmě nepochybíme, když budeme předpokládat, že jedním z nich bude student PSJG David Jandl (3.F), který s Nos Dames nejen pravidelně zpívá, ale některé koncerty také citlivě moderuje.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek