Duo Nos Dames vystoupilo v rámci Francouzských dnů

Pardubická pobočka Francouzské aliance uspořádala v září v Hradci Králové Francouzské dny. Na nich představila novinku – založení své pobočky v Hradci Králové.

Kulturní program Francouzských dnů vyvrcholil v sobotu 22. září 2018 velkým kulturním večerem, který se uskutečnil v prostorách Divadla Drak. Po divadelním představení (slavný Havelkův Poslední trik Georgese Mélièse) následoval koncert věnovaný francouzským šansonům v podání dua Nos Dames, jež tvoří profesorka PSJG Mgr. Martina Forejtková a její spolužačka a přítelkyně Mgr. Kateřina Prokešová. Jako obvykle s nimi účinkovala také členka Filharmonie Hradec Králové Mgr. Miriam Otčenášková.

Jako host se s písní Dezertér (šanson Borise Viana Le déserteur) publiku představil také student PSJG David Jandl (2.F). Připomeňme, že právě s tímto šansonem vyhrál celostátní kolo Soutěže v interpretaci frankofonní písně v Ostravě a na mezinárodním finále obsadil vynikající 4. místo.

Koncert dua Nos Dames měl jako obvykle velký úspěch. Umělkyně na něm představily opět několik novinek svého reportoiru, např. Je voulais te dire que je t’attends (píseň Maurane k filmu A la folie, pas du tout – Má mě rád, nemá mě rád) či Hymne à l’amour (Edith Piaf).

Vyznění Francouzských dnů bylo ještě okořeněno degustací francouzského vína a sýrů, takže vydařený večer pokračoval družnou debatou mezi zúčastněnými. Dodejme závěrem, že PSJG nemělo zastoupení „pouze“ mezi interprety, ale také v publiku, kde byli účastni jak studenti, tak pedagogický sbor i vedení školy.

Za fotografie pořízené na koncertu dua Nos Dames děkujeme studentce PSJG Michaele Roubalové (6.F).

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek