David Balda divadelní

Dlouhodobá spolupráce studenta PSJG Davida Baldy (4.A) s Klicperovým divadlem není žádným tajemstvím. Inscenace Kati (Martin McDonagh, režie Jan Frič) je v tomto směru však v mnohém přelomová. Divadelní představení totiž zcela netradičně, ale o to působivěji začíná úvodním filmem Davida Baldy. Po něm může značně svérázná a drsná, ale přitom doopravdy vtipná detektivní komedie plná překvapení a nečekaných zvratů naplno začít.

Za tři roky od světové premiéry získala hra řadu ocenění i kladné přijetí u publika. Královéhradecká premiéra se uskutečnila v Klicperově divadle loni a od té doby díky výborným hereckým výkonům a promyšlené režii úspěšně přitahuje publikum.

Další repríza této zajímavé hry i Davidova úvodního filmu se koná v sobotu 13. října 2018 od 19.00. Díky dlouholeté spolupráci PSJG s Klicperovým divadlem má Klub divadelního diváka PSJG k dispozici i několik slevových kupónů na toto představení. Zájemci z řad studentů i pedagogů se mohou obrátit na vedoucího klubu. Členství v klubu není podmínkou k získání slevy (členové mají samozřejmě přednost). Představení je vhodné pro studenty vyššího gymnázia, resp. čtyřletého studia.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek