Jaké to je zpívat pod taktovkou slavného tenoristy?

Tuto, na první pohled podivnou otázku by vám snadno mohla zodpovědět naše studentka Kateřina Pavlová (5.F). Když slavný argentinský tenorista José Cura v únoru zavítal do Čech, byla u toho.

José Cura se tentokrát v Čechách představil ne jako operní pěvec, nýbrž jako dirigent a hudební skladatel. A právě české premiéry jeho Magnificat pro mezzosoprán, dětský sbor, smíšený sbor a orchestr se Káťa přímo účastnila. Pod dirigentskou taktovkou José Cury se totiž publiku v pražském Obecním domě představily Symfonický orchestr Hlavního města Prahy FOK, Pražský filharmonický sbor a Královéhradecký dětský sbor Jitro, jehož členkou je právě Kateřina Pavlová. Jako sólistka v Curově Magnificat účinkovala španělsko-argentinská sopranistka Maria Bisso, takže šlo o zcela výjimečný hudební zážitek.

Dodejme ještě, že si všestranný umělec (kromě již zmíněného také operní režisér a scénograf) José Cura spolupráci s Jitrem velmi pochvaloval, jak plyne i z jeho rozhovoru, který poskytl českému tisku.

Pokud by si chtěl někdo poslechnout sbor Jitro u nás v Hradci Králové, má přiležitost na jarním koncertu v pondělí 21. března ve Filharmonii. Další koncerty pak budou následovat v rámci 14. turné po USA za Velkou louží. A Káťa Pavlová bude opět při tom…

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek