Úspěšná sezóna Jakuba Hornycha

Student našeho gymnázia Jakub Hornych (3.F) se výrazně uplatňuje i na poli sportovním jakožto hokejista. Letos (po posunu z žákovské do dorostenecké kategorie) nastupuje v dresu HCM Jaroměř, kde je na hostování z královéhradeckého týmu. Dosahuje vynikajících výsledků a je oporou jaroměřského celku.

V základní fázi se Jakubův tým umístil na 2. místě (se shodným počtem bodů jako vítězný celek) a postoupil do nadstavbové části. V současnosti je HCM Jaroměř na 2. místě nadstavbové skupiny č. 12, o dva body za vedoucím TJ HC Jablonec nad Nisou, takže stále udržuje šanci na postup do nejvyšší soutěže.

Jakubovi se velmi daří i individuálně, v HCM Jaroměř je v kanadském bodování druhým nejúspěšnějším hráčem, v základní skupině obsadil s 15 brankami a 27 asistencemi celkově 5. místo, a tak patřil k nejproduktivnějším útočníkům soutěže. Z jeho bodování je zjevné, že Jakub vyznává týmový styl hry a raději nahraje na góly lépe postaveným spoluhráčům, než aby se za každou cenu snažil sám vsítit branku.

Bez ohledu na výsledek soutěže by měl Jakub Hornych od příštího ročníku již nastupovat v nejvyšší dorostenecké soutěži, ale to již opět v barvách Mountfieldu Hradec Králové.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek