Talenty královéhradecké kultury 2017

Město Hradec Králové 3. května 2018 ocenilo místní mladé umělce do 18 let. Ceny předávali primátor města Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink, náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí, zdravotnictví, kultury a cestovního ruchu Ing. Anna Maclová a náměstek primátora pro oblast školství, sportu a životního prostředí Milan Jaroš. Patronem večera se letos stal vynikající český varhaník Václav Uhlíř. Vyhlašování se konalo jako obvykle ve Filharmonii Hradec Králové.

Mezi držiteli titulu talent královéhradecké kultury 2017 nechybí ani studentka PSJG Michaela Hejnová (3.G), která toto ocenění získala jako členka sedmičlenné skupiny stepařského souboru Fidgety Feet s choreografií Salento (1. místo na Brno Dance Life Expo, 2. místo v Praze na mistrovství České republiky, 2. místo v Praze na mistrovství Evropy, 9. místo na mistrovství světa v Riese aj.), a bývalý student naší školy Nicolas Karnet, jenž získal cenu v kategorii jednotlivců (1. místo v celostátním kole soutěže ZUŠ, speciální cena za interpretaci skladby S. V. Rachmaninova – Preludium D dur op. 23 č. 4).

Dodejme ještě, že v případě Michaely Hejnové nejde zdaleka o první ocenění a že držitelem titulu talent královéhradecké kultury se stal již také např. David Balda (3.A).

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek