Studijní pobyt ve Velké Británii

Žáci kvart a kvint se v týdnu od 19. 6. do 25. 6. 2017 zúčastnili školního zájezdu do Velké Británie.

Po dvacetihodinové strastiplné cestě autobusem a trajektem jsme nakonec spočinuli na pobřeží této země. Celý den jsme strávili v Brightonu, kde jsme viděli úchvatné mořské akvárium, historickou část města a k potěšení většiny i tu nákupní. Večer jsme se na okraji Londýna seznámili s našimi milými rodinami.

Druhý den jsme poznali odlišnosti obou kultur; k obědu byly vždy sendviče a chipsy, ale zato snídaně a večeře byly veliké. Angličtinu nám vylepšili tříhodinovou výukou v Trinity centru s rodilými mluvčími. Odpoledne jsme vyjeli do nedalekého pohádkového hradu Leeds castle, kde jsme poznali nejen historii, ale i přírodu. Mohli jsme zkusit nezabloudit v bludišti. Jen málo komu se to povedlo.

Třetí den po výuce jsme mohli na královském sídle Windsor zahlédnout královskou rodinu. Nedaleko Windsoru stojí prestižní škola Eton pro královské a šlechtické rodiny.

V pátek jsme se rozhodli vzdělat jak v technice, tak i v přírodních vědách v přírodovědném a technickém muzeu v Londýně. Protože se za pouhé dvě hodiny nedalo prohlédnout celé muzeum, doufáme, že se sem podíváme znovu. Tímto však naše odpoledne neskončilo. Prošli jsme Hyde parkem až k proslulému Speaker´s Corner a k fontáně princezny Diany.

V brzkých ranních hodinách jsme se rozloučili s našimi anglickými hostiteli a zamířili směr Londýn. Vyšplhali jsme se ke Greenwichské observatoři, kde jsme radostně přeskakovali ze západní polokoule na východní pod hodinami se čtyřiadvaceti ciframi. Seběhli jsme až k námořnímu muzeu, které má ve své sbírce i uniformu kapitána Nelsona z jeho poslední bitvy. Lodní dopravou jsme se dopravili do centra Londýna, v němž jsme naneštěstí viděli Tower Bridge, Big Ben, parlament, Shakespearovo divadlo a Londýnské oko pouze z lodi. Naživo jsme prošli Trafalgar Square a čínskou čtvrť.

Opět jsme absolvovali cestu trajektem a autobusem zpět do České republiky.

Tento zájezd se nám velice líbil, proto doufáme, že si ho budeme moci někdy zopakovat.

Alžběta Medková, Markéta Jančová a Helena Petráňová (2.F)

Sdílejte příspěvek