Premiéra Pomsty v ohlasech diváků

11. května 2016 se v uskutečnila dlouho očekávaná premiéra filmu Pomsta. Do kina Centrál se přímo valily houfy filmu lačných diváků, dokonce se pro jejich množství zpozdil začátek představení. V kině si divák mohl tak trochu připadat jako na PSJG – na Davidův nový film se přišla podívat (podobně jako v případě Nebeského strážce) řada studentů a pedagogů (včetně ředitele školy). Několik jejich ohlasů zde uveřejňujeme.

Michaela Roubalová (1.A):

Ve středu 11. 5. 2016 se konala premiéra filmu Pomsta, který režíroval náš spolužák David Balda (3.F), scénář napsal Vítek Martinec, který v současnosti ztvárňuje Jeana Valjeana v muzikálu Bídníci připravovaném dramatickým klubem PSJG. Film byl natáčen v Hradci Králové a okolí. Na premiéru přišlo hodně lidí, které herci vůbec nečekali. Atmosféra byla velmi ohromující a diváci byli nadšení. Doufám, že budou další filmy ve spolupráci Davida a Vítka.

Ondřej Ivančak (1.A):

Film se mi moc líbil, asi úplně nejvíce děj. Další věc, kterou bych podtrhl, je podle mého názoru výkon Vítka Matrince, ale asi úplně nejvíce Vilmy Dršatové.
 Jediná věc, co bych asi upravil, by byl závěr.
 10/10

Poslední příspěvek můžeme uvést trochu jako hádanku, jelikož si autor (nebo snad autorka, jak by se dalo vyčíst z textu?) přeje zůstat nepoznán:

Musím opravdu před tvůrci smeknout. Nevěděla jsem, co od filmu čekat, ale zpracování i příběh mi vyrazily dech, David mě svými schopnostmi opravdu překvapil a Vítek příběhem samozřejmě nezklamal. Bylo to velmi působivé zpestření dne.

Na závěr si dovolujeme připojit odkazy na oficiální stránky Pomsty na Facebooku, kde lze nalézt vše možné, např. spoustu fotografií či interview v Českém rozhlase, a na obsáhlé rozhovory na stránkách Unitedfilmu – s režisérem Davidem Baldou a herci Vítkem Martincem a Vilmou Dršatovou. A jako přídavek ještě přidáváme odkaz na interview, jež David Balda poskytl Českému rozhlasu po natočení svého předchozího filmu Nebeský strážce.

Na závěr dodejme, že Pomsta získala ocenění i v krajském kole Českého videosalonu (s postupem do celostátního kola), a také náchodskou Prima cenu. Plným právem.

Na fotografiích z premiéry můžeme vidět hlavní protagonisty filmu – Davida Baldu, Vítka Martince, Vilmu Dršatovou a producentku Markétu Hrubešovou. A v rozhovoru s Davidem také herce Divadla Drak Filipa Humla (režiséra Bídníků dramatického klubu PSJG). Nechybí ani článek z Mladé fronty DNES z 9. května 2016.

Mgr. Jiří Aubris

 

 

Sdílejte příspěvek