Podivný případ se psem

Studentka našeho gymnázia Veronika Vítková (4.A) se představí v roli Siobhan v dramatizaci detektivního románu Marka Haddona Podivný případ se psem. Premiéra se koná v Divadle Jesličky ve středu 1. března 2023 od 19.30 (původně měla být premiéra již 20. února, ale pro nemoc v souboru byla odložena).

Haddonův román vypráví příběh o patnáctiletém autistickém chlapci Christopherovi Boonovi, který nerozumí lidským citům a nemá rád, když se jej kdokoli dotkne, ale je matematický génius a obdivovatel Sherlocka Holmese. Podaří se mu odhalit pachatele velmi neobvyklé (jak co do oběti, tak použitého vražedného nástroje) vraždy? Příjďte se podívat!

Adaptaci Divadla Jesličky si příznivci divadla mohou porovnat i s inscenací Východočeského divadla v Pardubicích (derniéra je plánovaná na 19. duben 2023) či se stejnojmennou filmovou adaptací (2012).

Úspěšný román (Whitbreadova cena 2003) zdramatizoval Haddonův přítel, dramatik Simon Stephens, v roce 2012. Jeho adaptace získala řadu cen a hraje se po celém světě, na repertoiru ji měla či ještě má i řada českých divadel.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek