MTV European Music Awards 2010

Konečně je to tady! V neděli 7.listopadu 2010 proběhla v madridské Caja Magica jedna z nejočekávanějších hudebních akcí letošního podzimu – vyhlášení MTV European Music Awards 2010. Bylo to prostě „cool“.

Předávání nejprestižnějších evropských hudebních cen proběhlo v atmosféře plné španělské smyslnosti, šarmu a uvolněných emocí. Pár faktů z historie tohoto hudebního svátku: první předávání cen se uskutečnilo v roce 2008 v britském Liverpoolu, druhý ročník se konal loni v německém Berlíně. Oba večery skvěle moderovala americká pop zpěvačka Katy Perry. Letos předala štafetu atraktivní herečce Evě Longorii, známé hlavně ze seriálu „Zoufalé manželky“. Pro ty, kteří to nevědí – Eva je totiž španělského původu. Během večera vystřídala snad desítku úchvatných střihů, šatů, účesů a stylů.

Jak to celé probíhalo? Program běžel exkluzivně na hudebním kanálu MTV od 20:20. Vše začalo v zákulisí programem s názvem „Z červeného koberce“. Moderátoři Tim Cash a Alice Levine v něm vyzpovídali několik hlavních hvězd večera, například extravagantní Keshu, Miley Cyrus nebo rappera Dizzieho Rascalla. Před začátkem ještě zahrála kapela 30 Seconds to Mars a rapper Kanye West úžasný song „Hurricane“, který se jim společně neskutečně povedl. Přesně ve 21:00 se za odpočítávání s několika dalšími celebritami velkolepá show naplno rozjela.

Ve 21:00 zahájila předávací ceremoniál latinskoamerická zpěvačka Shakira s písničkami „Loca“ a „Waka Waka“, kterou všichni jistě znáte z letošního mistrovství světa ve fotbale v Jihoafrické republice. Mezi další hvězdy popmusic, které záříly na pódiu Caja Magica, patřila Katy Perry (a její nový debutový singl „Firework“), dále partička Plan B, Rihanna (a její song „Only Girl In The World“), Kid Rock, Miley Cyrus (se songem „Who Owns My Heart“), Linkin Park (s písní „Waiting For The End“), Bon Jovi, naprosto fantastické vystoupení Hayley Williams s B.O.B (a jejich „Airplanes“) a nakonec Kesha (s jejím největším a notoricky známým hitem „Tik Tok“). Podle mě byla všechna vystoupení naprosto dokonalá.

A nyní se stručně zaměřím na nominace v jednotlivých kategoriích a jejich vítěze. Musím konstatovat, že letos to bylo opravdu nejvyrovnanější hlasování, co jsem na MTV EMA zažila. Hlavně se týkalo dvou horkých kategorií „Nejlepší zpěvačka“ a „Nejlepší song“. V kategorii „Nejlepší zpěvačka“ se fakt potkaly samé superhvězdy – Katy Perry, Rihanna, Lady Gaga, Miley Cyrus a Shakira. V kategorii „Nejlepší song“ to byla Rihanna ft. Eminem (s písní „Love The Way You Lie“), Lady Gaga (s písní „Bad Romance“), Rihanna (se songem „Rude Boy“), Usher (s peckou „OMG“) a Katy Perry ft. Snoop Dogg (s písní „California Gurls“). V těchto klíčových kategoriích s přehledem vyhrála Lady Gaga. Cenu si bohužel nemohla vyzvednout osobně, protože zrovna koncertovala v Budapešti. Nicméně, pomocí „LIVE videomostu“ poděkovala všem svým fanouškům a fanynkám za přízeň – bylo vidět, že je maximálně nadšená.

Kategorii „Nejlepší nováček“ získala suverénně Kesha. Musím se příznat, že jsem jí to hodně přála. Když ale přišla na pódium, měla jsem dojem, že byla dost mimo! Pokud jde o live act, tak kategorii „Nejlepší živé vystoupení“ vyhrála moje oblíbená skupina Linkin Park. A moje obrovská radost ještě stále trvá i pro kategorii „Nejlepší rock“, kde skupina 30 Seconds to Mars porazila rockové velikány jako Ozzy Osbourna, Muse, Kings of Leon a Linkin Park. V kategorii „Nejlepší Alternative“ vyhrála skvělá skupina Paramore v čele s Hayley Williams. Kategorii „Nejlepší pop“ vyhrála opět Lady Gaga a kategorii „Nejlepší video“ si ulovila Katy Perry a její letní smash hit „California Gurls“. Kategorii „Nejlepší hip hop“ vyhrál hip-hopový génius Eminem a kategorii „Nejlepší zpěvák“ ovládnul pro mne zcela nevýrazný Justin Bieber. Je to jen důkaz toho, že tzv. „Bieber Fever“ ještě pořád trvá…

Jako poslední a nehudební ocenění byla cena s názvem „Free Your Mind“, neboli „Osvoboď svou mysl“. Tuto cenu předávali skvělí 30 Seconds to Mars v čele s miláčkem publika Jaredem Letem. Cenu dostala zpěvačka Shakira za charitativní projekt pod záštitou Unicef, se kterým pomáhá ve vzdělávání afrických a kolumbijských dětí již od svých 18 let.

Doufám, že jsem nic podstatného nevynechala. Celá megashow byla naprosto fantastická a zanechala ve mně krásné vzpomínky. Být tam – přimo v Madridě – muselo být jistě dokonalé! Já jsem se ale musela spokojit s živým vysíláním přes obrazovku televize. Ale i tak to stálo za to!

https://blog.psjg.cz/fotos/61.jpg

https://blog.psjg.cz/fotos/62.jpg

https://blog.psjg.cz/fotos/63.jpg

https://blog.psjg.cz/fotos/64.jpg

Sdílejte příspěvek