MEL 2024 – příběh pokračuje v Šoproni

Druhá část basketbalového turnaje MEL se konala v maďarské Šoproni, ale místo původně plánovaného lednového termínu se turnaj uskutečnil až v březnu. Bohužel nový termín turnaje vyšel přesně do týdne našich jarních prázdnin, takže jsme si musely přizpůsobit program našich prázdnin. Většina holek cestovala tradičně vlakem z Pardubic s přestupem ve Vídni, já jsem před turnajem byla s rodinou na lyžích a přijela jsem přímo z Itálie.

Oproti turnaji v Košicích nebyly všechny týmy ubytovány společně dohromady, ale byly jsme rozděleny do dvou skupin. Jedna část bydlela v centru v hotelu, druhá, v které jsme byly i my, přímo na hale ve sportovní ubytovně. Výhoda tohoto ubytování byla, že jsme to měly z postele 10m rovnou na hřiště. Zato na oběd a večeři jsme si musely dojít za ostatními týmy až do centra pěšky a to celých dlouhých 10 minut. Ale chodily jsme kolem velkého obchodního centra, a tak jsme se tam často zastavovaly pro sladké dobroty a tím si kompenzovaly naše útrapy.

Hned v den příjezdu už jsme hrály první zápas, a to bylo proti týmu z Polska. Zápas byl vyrovnaný od začátku do konce a o našem vítězství se rozhodlo až skoro na závěr a vyhrály jsme ho o 6 bodů. Druhý den jsme hrály jen dopoledne proti týmu ze Slovenska z Košic. Košické holky byly lepší, rychlejší a tvrdší a my zápas s nimi prohrály. Ale získaly jsme z tohoto zápasu mnoho zkušeností, které se hodily hned další den, kdy nás čekaly rovnou zápasy dva. Oba dva zápasy také skončily naší výhrou. První zápas jsme hrály proti domácímu týmu ze Šoproně. Holky z Maďarska byly menší, ale o to rychlejší. Oproti tomu druhý tým ze Švédska byl úplně jiný. Tam snad každá z holek měřila více než 180 cm, což není úplně v naší kategorii standardní. Poslední den jsme měli nejtěžšího soupeře DVTK Academy Miskolc. Holky z Miškolce jsou velmi dobře sehrané, rychlé a silné a bylo těžké přes ně hrát a výsledek tomu odpovídal.

Domů jsme tedy odjely s 2 prohrami a 3 výhrami, tedy jsme v celé souhrnné tabulce skončily třetí a posouváme se do posledního kola final four. Zatím se neví, kdy a kde poslední kolo proběhne, ale s holkami se na to už teď velmi těšíme, protože stále máme šanci být první v turnaji a celou středoevropskou basketbalovou ligu v kategorii U18 vyhrát!

Michaela Zárubová (3.F)

Sdílejte příspěvek