Lyžařský kurz 2024

Na přelomu března a února vyrazili žáci kvint na netradiční lyžařský výcvik na šest dní do Janova nad Nisou. Do poslední chvíle jsme všichni doufali, že se bude lyžovat, avšak pár dní před odjezdem nám bylo oznámeno, že aktuální stav tamější sjezdovky nebyl na lyžování vhodný. I přes takovéto komplikace se našim vedoucím podařilo vymyslet nabitý a zábavný program.

V pondělí ráno v 9.30 jsme se sešli před školou a vyrazili do Janova. Na chatu jsme dorazili kolem poledne. Všichni jsme se ubytovali a šli na oběd. Jídlo po celý pobyt bylo vynikající. Odpoledne jsme rovnou vyrazili na procházku na rozhlednu, kde se mnozí z nás občerstvili. Večer jsme byli rozděleni do osmi týmů po pěti až šesti lidech.

Druhý den jsme ráno opět šli na kratší výlet a následně do lanového parku, který spadal pod areál naší chaty. Vybavení bylo prvotřídní a bezpečné. Někteří z nás vyšli z komfortní zóny a zkusili pokořit své hranice. Po večeři jsme hráli vevnitř skupinové hry.

Následující den jsme hned ráno nastoupili na autobus a jeli na horolezeckou stěnu do Jablonce. Nejprve nám byly dány instrukce a poté jsme měli prostor lézt libovolně po dvojicích. Po obědě jsme všichni šli na zdejší rozhlednu s krásným výhledem, kde nás čekalo pár týmových ukolů.

Ve čtvrtek jsme byli rozdělení do dvou skupin s tím, že první skupina jela dopoledne na vyhlídkovou projížďku na koloběžkách a ta druhá šla kitingovat. Většina z nás tuto činnost dělala poprvé, i přes to se nám to všem dařilo.

Poslední den jsme měli biatlon, kde jsme stříleli vzduchovou pistolí a obíhali penzion na čas v naších týmech. Dále byl triatlon, kde se testovaly naše orientační, vytrvalé a strefovací schopnosti. Večer proběhl pětiboj, kdy každý z týmu byl přiřazen k jednomu z vytrvalosti, síly, chytrosti, paměti, orientaci a ohebnosti.

Po zábavném, avšak i vyčerpávajícím týdnu se už většina z nás těšila domů. Vrátili jsme se ke škole okolo desáté hodiny ráno.

Denisa Velnerová a Kristýna Svobodová (3.F)

Sdílejte příspěvek