Kateřina Siniaková vítězkou turnaje v Indian Wells

Absolventka PSJG Kateřina Siniaková dosáhla dalšího velkého úspěchu ve své tenisové kariéře, když ve čtyřhře spolu s Barborou Krejčíkovou vyhrála turnaj v Indian Wells, nazývaný někdy jako pátý grandslam. Do finále tohoto turnaje postoupily české tenistky již v roce 2019, ale tehdy jim vítězství uniklo, K. Siniaková i v roce 2017 (s Lucií Hradeckou).

České tenistky potvrdily postavení světových jedniček a v celém turnaji ztratily pouze dva sety. Do souboje o titul postoupily Češky hladce přes japonský pár Šúko Aojamaová, Ena Šibaharaová po výhře 6:4 a 6:2.

Ve finále pak Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková porazily brazilsko-německou dvojici Beatriz Haddadová Maiaová, Laura Siegemundová 6:1, 6:7 (3:7) a 10:7 v super tie-breaku. První set české tenistky vyhrály suverénně za 28 minut, když vedly už 4:0. Potom soupeřky hru zdramatizovaly, ale v závěru se české hráčky nenechaly o vítězství už připravit.

České deblistky již získaly trofeje ze všech čtyř grandslamů, vloni jako sedmý pár v historii zkompletovaly triumfem na US Open i kariérní grandslam, společně vyhrály Turnaj mistryň a získaly i olympijské zlato. Ne náhodou je Kateřina Siniaková již 68 týdnů světovou jedničkou ve čtyřhře a její „parťačka“ světovou dvojkou v žebříčku WTA. Kateřina Siniaková vyhrála ve čtyřhře již 22 turnajů (B. Krejčíková 16).

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek