Hradozámecká noc v Častolovicích

Návštěvníky velmi oblíbená (hrado)zámecká noc na zámku v Častolovicích se uskuteční opět na konci prázdnin – v sobotu 27. srpna 2022. A opět se o významnou část programu postará soubor Nos Dames. Účinkovat budou profesorka PSJG Mgr. Martina Forejtková, student našeho gymnázia David Jandl a jejich hosté. Publikum se může těšit jako vždy na francouzské šansony, jejichž zásoby jsou v repertoiru Nos Dames nepřeberné. Přesvědčit se o tom můžete na nádvoří zámku mezi 20. a 22. hodinou.

V Častolovicích mají pro návštěvníky připravené také speciální prohlídky (od 19.00 do 24.00) a v provozu bude samozřejmě také zámecká kavárna, aby návštěvníci nestrádali ani na těle.

Vzhledem k tomu, že bývá parkoviště u zámku plně obsazené, upozorňujeme na možnost parkování u železniční zastávky (pokračuje se po hlavní silnici směr Kostelec nad Orlicí asi 300 m). Zámeckým parkem dojdete pak na nádvoří zámku asi za pět minut. Pokud se někdo vydá na cestu vlakem, doporučujeme jet do stanice Častolovice zastávka (vlak zastavuje jen na znamení). Poslední spoj zpět do Hradce Králové jede ze zastávky ve 22.43, a dokonce přímo.

Mgr. Jiří Aubris

Na snímku z loňské častolovické hradozámecké noci můžeme vidět vedle Mgr. Martiny Forejtkové a Davida Jandla ještě houslistku Filharmonie Hradec Králové Mgr. Miriam Otčenáškovou.

Sdílejte příspěvek