Markéta Horáková na mistrovství světa

Ve dnech 27. – 31. července 2022 se v nizozemském Eindhovenu konalo mistrovství světa v twirlingu, uspořádané World Federation of National Baton Twirling Associations. Česká reprezentace na MS vyslala čtrnáctičlenný tým – šest reprezentantek pro soutěž jednotlivců a osmičlenný jediný český twirlingový tým, který se na MS kvalifikoval. A právě v rámci týmu Infinity Kroměříž se mistrovství světa zúčastnila i studentka PSJG Markéta Horáková (3.A).

Týmu Infinity se dařilo, v obou disciplínách se umístil ve světové konkurenci v první desítce: taneční tým obsadil 8. místo a twirlingový se umístil ještě o stupínek výše, tedy na 7. místě. Markéta si své první mistrovství světa opravdu vychutnala, ostatně posuďte sami:

Mistrovství světa v twirlingu – sen každého twirlera. Pro mě ještě před 2 lety tak nedosažitelné a tak daleko. Obrovská čest být členem české reprezentace a moct soutěžit za naši republiku na tak prestižní soutěži hned ve dvou disciplínách. Vlát českou vlajkou a na zahajovacím a závěrečném ceremoniálu stát se světovými špičkami, jako jsou například Američané, Norové, Italové či Francouzi, na jedné soutěžní ploše. Vidět soutěžící z ostatních států, jak předvádějí dechberoucí výkony, při kterých jsme se s potleskem zvedali z tribuny se slovy „wow“. Za tento zážitek a splnění snu děkuji týmu Infinity Kroměříž. Velké díky také patří naší úžasné vedoucí Michaele Koplíkové a Pavlu Poláškovi.

Mistrovství světa nebylo však jediným Markétiným soutěžním prázdninovým zážitkem. Již 6. – 10 července 2022 se účastnila evropského poháru ve španělském Blanes, odkud si s Infinity přivezla vítězství. Letošní vicemistryně Evropy zažívá vskutku nanejvýš úspěšnou sezónu.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek