Boni pueri v plné činnosti

Český chlapecký sbor Boni pueri, jehož dlouholetým členem je student PSJG David Jandl (4.G), si jarní hudební půst vynahrazuje opravdu bohatou činností v době babího léta. Srpnové koncertní turné do Číny se sice uskutečnit nemohlo, ale zářijové na Slovensko a do Rakouska ano. 10. září 2020 se hned po příjezdu z ciziny sbor zúčastnil charitativního projektu v Severočeském divadle opery v Ústí nad Labem a v neděli 13. září benefičního koncertu v Milevsku v krásném prostředí chrámu Navštívení Panny Marie.

V pátek 18. září 2020 se sbor Boni pueri opět představí také východočeskému publiku. Koncert se koná v České Skalici v Husově sboru od 18.00. O víkendu se účastní také koncertu v pražském Strahovském klášteře, v tomto případě se však jedná o neveřejnou akci.

Začátkem října (6. 10.) čeká tento špičkový chlapecký sbor další unikátní záležitost – koncert v Senátu Parlamentu České republiky pro ambasádu Korejské republiky (jihokoreské turné je připraveno na prosinec). Další koncerty jsou v jednání, tak zmiňme alespoň další prestižní koncert – na Mezinárodním hudebním festivalu Mahler 2000. Koná se ve Společenském sále hotelu Gustav Mahler v Jihlavě 21. října 2020 od 19.00.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek