Zlatý kanár po prvé pro Kateřinu Siniakovou

Absolventka PSJG Kateřina Siniaková vyhrála jubilejní 30. ročník ankety Zlatý kanár. Šestadvacetiletá tenistka získala ocenění časopisu Tenis a Českého tenisového svazu po prvé. Vedle hlavní ceny získala jakožto světová jednička ve čtyřhře pochopitelně spolu s Barborou Krejčíkovou i prvenství v kategorii Deblový pár roku.

Hlasování se účastní čeští tenisoví odborníci, trenéři a funkcionáři společně se sportovními novináři, kteří vybírají nejlepší české tenisty daného kalendářního roku. Letošní výsledek není nijak překvapivý, vždyť Kateřina Siniaková spolu s Barborou Krejčíkovou letos mj. vyhrála tři grandslamy, na Turnaji mistryň získala druhé místo a českému reprezentačnímu týmu výrazně pomohla k postupu do semifinále Poháru Billie Jean Kingové. Navíc byly Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková nedávno po druhé za sebou a po třetí v kariéře vyhlášeny nejlepším deblovým párem sezony WTA Tour.

Dodejme ještě, že Kateřina Siniaková získala v hlasování o Zlatého kanára 100 bodů ze 162 možných, resp. ještě více, protože deblový pár Krejčíková, Siniaková získal další 23 hlasy (2. místo v anketě) a pro ženský tým, který se v Poháru Billie Jean Kingové dostal do semifinále a jehož byla Kateřina Siniaková oporou, hlasovalo 9 odborníků. Pro srovnání: Jiří Lehečka a Petra Kvitová získali oba deset hlasů.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek