Imatrikulace nových studentů 1.SJG

V pondělí 4. září 2023 se v krásném prostředí Městské hudební síně uskutečnila slavnostní imatrikulace studentů tříd 1.F, 1.G a 1.A.

Slavnostní podvečer jsme zahájili studentskou hymnou Gaudeamus igitur. Zazpíval ji za doprovodu Mgr. Martiny Forejtkové letošní absolvent a dlouholetý člen Hudebního klubu 1.SJG David Jandl. Ten také zazpíval závěrečnou českou hymnu a společně s Mgr. M. Forejtkovou i další písně, takže nakonec zpíval ve čtyřech jazycích (latinsky, anglicky, francouzsky a česky).

Po slavnostním úvodu se slova již chopili naši osvědčení moderátoři – Adéla Kopecká a Dominik Rouchal (oba 3.A). V úvodu přednesl projev ředitel školy PhDr. Ladislav Bartůška, který promluvil o výborných výsledcích letošních maturantů a také popřál novým studentům mnoho úspěchů při studiu na naší škole.

Následně přečetla Štěpánka Nosková slib studentů a studentek 1.SJG. Poté již mohli studenti 1.F, 1.G a 1.A společně se svými třídními učiteli postupně nastoupit na podium a složit slib do rukou ředitele školy. Slavnostnost okamžiku ještě umocnila Mgr. Martina Forejtková citlivě volenou hudební podmalbou.

Imatrikulaci ve spolupráci s vedením školy jako obvykle precisně připravily Mgr. Michaela Křížková a Mgr. Petra Pultarová.

Mgr. Jiří Aubris

Za fotografie děkujeme Mgr. Petře Pultarové.

Sdílejte příspěvek