Dny evropského dědictví v Hradci Králové

Akce v rámci letošních Dnů evropského dědictví se v Hradci Králové uskuteční převážně v neděli 15. září, a to s podtitulem Procházka po hradeckých budovách pro kulturu aneb jeviště, která znamenají svět. Není divu: letošní národní téma zní Památky a zábava. Veřejnost bude moci nahlédnout nejen do různých kulturních sálů, ale také do jejich zázemí. Přístupná bude řada velmi zajímavých objektů, navíc zdarma.

K nejzajímavějším bude určitě patřit prohlídka divadla DRAK, s nímž PSJG dlouhodobě spolupracuje a v němž také působí náš Dramatický klub. Návštěvníci budou moci nahlédnout i tam, kam se dokonce ani členové výše zminěného klubu běžně nedostanou. V DRAKu pro ně budou mezi 10. a 15. hodinou připravené komentované prohlídky, diváci si budou moci prohlédnout hlavní budovu a Labyrint pěkně „od sklepa až po půdu“.

Přístupné bude také Klicperovo divadlo, s nímž dlouhodobě spolupracuje náš Klub divadelního diváka. Zde se prohlídky budou konat od 13 do 17 hodin.

Přístupné budou i další královéhradecké umělecké scény – Filharmonie Hradec Králové (13.00 – 15.00, s ukázkami hry na varhany), Adalbertinum (13.00 – 18.00, komentovaná prohlídka v 16.00) a Bio Centrál (14.30 – 19.00, jako jediné bude přístupné i v sobotu 14.9., a to od 10.00 do 19.00).

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek