Chrudimské obžínky

Ve dnech 6. – 8. září 2019 se v Chrudimi uskuteční folklorní festival Chrudimské obžínky. V řadách špičkového chrudimského národopisného souboru Kohoutek se letos publiku představí také studentka PSJG Eliška Dvořáková (2.A).

Zmíněný festival pořádá právě domácí NS Kohoutek. Bohatý program začíná již v pátek 6. září v Michalském parku (Zieglerovy sady – nazvané podle královéhradeckého rodáka, vlasteneckého kněze a národního buditele Josefa Liboslava Ziglera) ve 20.00 koncertem Nezmarů a pokračuje od 21.00 folklorní nocí, při níž Eliška určitě nebude chybět. Návštěvníkům se představí vedle chrudimského Kohoutku také mělničtí Jarošovci, jihlavský Pramínek, Šmykňa z Ostravy a také folklorní soubor Holubička České besedy z chorvatského Daruvaru.

V sobotu čeká návštěvníky celodenní program na Resslově náměstí – jarmark, pohádka, krojovaný průvod městem či taneční veselice, hlavní vystoupení folklorních souborů začíná ve 14.30. Závěrečné rozloučení se pak uskuteční v neděli ráno na Resslově náměstí před kostelem Nanebevzetí P. Marie.

Kdo vyrazí do Chrudimi v sobotu 7. září, může zároveň využít dne otevřených památek, který nabízí také celou škálu výjimečných zážitků.

Mgr. Jiří Aubris

 

Sdílejte příspěvek