Již jste si zahráli ve Specialistech?

Ve 176. epizodě seriálu Specialisté (s názvem Malinková) si zahrála i naše absolventka Helena Petráňová. Její role vysokoškolské studentky je vskutku příznačná, protože takovou studentkou opravdu je.

176. díl seriálu Specialsté vysílala stanice Nova 5. a 7. září 2022, zhlédnout jej lze na téže stanici ještě v pondělí 12. září od 10.35. Na první fotografii ji naleznete v 3. řadě vlevo v modré mikině a brýlích, na druhém snímku je na stejném místě (řada je to ovšem vlastně čtvrtá), jen poněkud rozostřená.

Pro Helenu Petráňovou je to samozřejmě jen malý exkurs do světa filmu. Jinak se stále věnuje vědecké práci. Naprosto jistě má na co navazovat. V roce 2019 obsadila s prací Analýza glyfosátu nejen v Roundup Ready rostlinách metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie 3. místo v soutěži Česká hlavička, v roce 2020 získala prestižní cenu Učené společnosti České republiky, v roce 2021 se svými spolužáky z PSJG obsadila 2. místo za Kulturní videoprezentaci České republiky na Mezinárodní konference mladých vědců ICYS (International Conference of Young Scientists) v Srbsku, s prací Optimalizace disoluční zkoušky pro různé lékové formy tadalafilu, ibuprofenu a apremilastu měřené pomocí UV – VIS spektrometrie postoupila v roce 2020 do celostátního kola SOČ, a to jsme zmínili jen část jejích úspěchů.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek