Výlet za Maryšou

Vyrazit do Libice nad Cidlinou kvůli divadlu je samo o sobě zárukou skvělého zážitku. Sice v neděli 3. listopadu nebyla na programu hra tamních ochotníků, ale jméno kusu i obsazení zněly velmi lákavě. Jak název tohoto příspěvku napovídá, profesionální soubor Divadla Antonína Dvořáka z Příbrami si pro diváky připravil Maryšu, režie Milan Schejbal, přičemž hlavní postavu hrála Anna Fixová a Vávru Vladimír Senič. Lízala, jednu z podstatných rolí představení, nám předvedl ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer a menší, však krásnou roli Maryšiny babičky zase Helena Vondrušková, významná členka právě DS Vojan. Oba posledně zmínění herci byli tedy hostujícími.

Tentokrát se našeho společného výjezdu za zábavou zúčastnilo pět lidí. Cestování jsme si krátili barvitými rozhovory. Na Libici jsme dorazili trochu dříve, takže zbylo trochu času na večerní návštěvu slavníkovského hradiště. Poté bylo již třeba se přemístit do kulturního domu.

Sál byl obsazen, očekávání mezi diváky dobře znatelné. Myslím, že nikdo neodcházel zklamaný. Hra vynikala promyšleností a úžasným hereckým výkonem. Osobně jsem neztratil pozornost ani na chvíli. Divák přesně věděl z výrazů tváří, tónů hlasů, ale i mlčení herců, jaké pocity postavy v příběhu zrovna prožívaly. Průběh hry měl spád i stupňované napětí. Zkrátka, pro úplné docenění je třeba to vidět. Káva od Žida nakonec našla své uplatnění a my se plní dojmů vydali nazpět do Hradce Králové.

Vojtěch Andrys, 5.F (člen klubu divadelního diváka)

Za snímky děkujeme Heleně Petráňové (5.F). Autorovi příspěvku se zároveň omlouváme za opožděné publikování, jež bylo způsobeno nevyžádanou a předem neohlášenou, navíc opakovanou změnou redakčního systému.

Sdílejte příspěvek