Vojtěch Vodochodský opět na královéhradecké scéně

Mnozí si jistě pamatují Vojtu Vodochodského nejen jako studenta PSJG (maturoval před čtyřmi lety), ale také jako mladého talentovaného herce Divadla Jesličky a výborného recitátora. Kdo se přišel podívat v pondělí 16. dubna 2018 do Besedy (malá scéna Klicperova divadla), mohl vidět Vojtu tentokrát jako herce divadla DISK. V Zářezu velmi zdařile a suverénně ztvárnil policistu (či spíše primitivního „ranaře“) Tondu, kterému přes jeho autorem a režisérem vloženou karikaturnost dokázal (možná navzdory režijnímu záměru) vlít určitou životnost a přesvědčivost.

Vojtovi můžeme jen popřát řadu kvalitních hereckých rolí (nejen ve studentském souboru), skutečných divadelních rolí, jež mu umožní ukázat celou škálu jeho hereckého umění.

Na snímku (převzatém ze stránek Klicperova divadla) můžeme vidět Vojtu Vodochodského (vlevo) v roli Tondy spolu s Filipem Březinou (uvedeným i v programu k hradecké repríze). V Besedě se ovšem v roli Rendy představila a vynikající „dvojku“ s Vojtou vytvořila Jindřiška Dudziaková.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek