Úspěšná sezóna Petra Musila

Student septimy PSJG Petr Musil (5.F) má za sebou velmi úspěšnou florbalovou sezónu. Jeho největším úspěchem je zisk bronzové medaile na mistrovství světa juniorů. Vedle toho prožil řadu úspěchů v juniorské lize a podařilo se mu nastoupit i v extralize dospělých v dresu Sokola Pardubice. Řadu užitečných zkušeností také nasbíral na mezinárodních kempech florbalistů. Podrobně nám to na základě našeho dotazu popsal sám:

Letos jsem byl ještě poslední rok „juniorským“ hráčem, ale i tak jsem působil v mužském extraligovém týmu. Pravidelně jsem nastupoval za elitní tým juniorů, kde jsme hráli nejvyšší soutěž v ČR. Poprve v historii jsme postoupili do play off za tým Sokola Pardubice, kde jsme nakonec vypadli s ostravským týmem Vítkovic 3:2 na zápasy (čtvrtfinále). Kdyby nám to někdo řekl před sezonou, určitě bychom byli spokojení… Nicméně nás určitě teď všechny mrzí, že jsme nedokázali dosáhnout posledního krůčku v cestě do semifinále (poslední rozhodující zápas s Vítkovicemi).  S mužským A-týmem, jenž hraje též nejvyšší soutěž v ČR, jsem absolvoval celou sezonu a má „úloha“ byla krýt záda jedničce týmu a být kdykoliv připraven zasáhnout do hry. Zde se nám bohužel tolik nedařilo. Nedostali jsme se do „vytouženého“ play off a hráli jsme tím pádem o udržení v nejvyšší soutěži, což se nám podařilo.

A co zahraniční stáže?

Možná také stojí za zmínku i švédská stáž, které jsem se zúčastnil v lednu (2017). Získal jsem možnost odletět na dvoutýdenní stáž a vyzkoušet si florbal opravdu na profesionální úrovni a nahlédnout do tréninků jednoho z nejlepších týmů světa Pixbo Wallenstam. Prožil jsem tam výborné dva týdny, kde jsem nejen posunul své dovednosti, ale získal jsem mnoho nových kamarádů. Bylo mi ctí dostat tuto šanci a strašně si toho vážím.
 

V červenci jsem se zúčastnil největšího florbalového brankářského campu v Lotyšsku, kde byli zástupci z několika zemí světa. Na závěr turnaje jsem dostal ocenění nejtalentovanějšího golmana celého turnaje.

Nesmíme zapomenout také na reprezentační úspěchy.

Do reprezentačního cyklu jsem se poprvé dostal před dvěma roky, kde jsem absolvoval různá soustředění. Za jeden z úspěchů lze považovat nominaci v listopadu roku 2016 na mezinárodní turnaj EFT (Euro floorball tour), kde jsem nastoupil proti Švýcarsku. Bylo z toho vítězství 3:2 a jako třešničku na dortu jsem byl zvolen hráčem utkání. Super pocit. Soupiska na nadcházející mistrovství světa byla stále „otevřená“, nicméně posledního kroku jsem nedosáhl. V juniorském reprezentačním týmu jsem byl jako golman č. 3 (náhradník). Nicméně jsem absolvoval všechny akce do MS a s kluky jsem si užil suprové chvíle na hřišti i mimo ně. Následně jsem odcestoval podpořit kluky do švédského městečka Växjö, kde MS probíhalo. Získali jsme tam bronzové medaile.
Petr Musil, Mgr. Jiří Aubris
Sdílejte příspěvek