Turnaj mistryň 2022 – stříbro pro Kateřinu Siniakovou

Absolventka PSJG Kateřina Siniaková spolu s Barborou Krejčíkovou obsadila 2. místo na letošním Turnaji mistryň. A dlužno dodat, že jí obhajoba loňského vítězství unikla opravdu těsně, ale takový je už prostě sport.

České tenistky nejprve suverénně vyhrály svou skupinu, v níž postupně porazily Krawczykovou se Schuursovou 6:3, 6:4, Číňanky Sü I-fan, Jang Čao-süan 6:3, 6:3 a nakonec dvojici Gauffová, Pegulaová 6:2 a 6:1.

Téměř stejně suverénně si vedly české tenistky i v semifinále, v němž porazily ukrajinsko-lotyšskou dvojici Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková 7:6, 6:2. Až ve finále po prvé ztratily set s rusko-belgickou dvojicí Veronika Kuděrmětovová, Elise Mertensová. Stav utkání ještě dokázaly vyrovnat, ale osudným se jim stal super tie-break, přestože jej měly výborně rozehraný. Soupeřkám nakonec podlehly 2:6, 6:4 a 9:11.

Přes těsnou porážku ve finále zůstává Kateřina Siniaková světovou jedničkou v dámské čtyřhře a spolu s Barborou Krejčíkovou zůstávají nejlepším světovým tenisovým párem.

Obě české reprezentantky nyní zamíří do skotského Glasgow, kde se zúčastní finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové. Tým kapitána Petra Pály se v základní skupině střetne s Polskem a USA.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek