Toulky Evropou jsou zpět!

Studenti tercií (1.F a 1.G) pod vedením Mgr. Blanky Žitné připravili opět Toulky Evropou. Po vynucené odmlce se tak na PSJG vrátila oblíbená akce. Za velké účasti diváků – především rodičů studentů a dalších jejich příbuzných, ale také pedagogů – se vše rozeběhlo jako dobře natažené hodinky. Tak, jak to připravili sami studenti, v čele s hlavními studentskými organizátorkami – Klárou Mikešovou a Michaelou Zárubovou.

Toulky zahájila Klára Pohnerová, která na flétnu zahrála část 4. věty Beethovenovy symfonie č. 9 d moll. Potom se už vedení akce chopili moderátoři Amálie Krejčová a Adam Váňa. O vlastním projektu promluvila iniciátorka a organizátorka celé akce Mgr. Blanka Žitná, nejlepší projekty představili Míša Zárubová (Španělsko), Štěpán Rejcha (Finsko) a Mariana Hegerová (Monako). O kulturní program se postaral Hudební klub PSJG Mgr. Martiny Forejtkové.

Po úvodní části sbyli přítomní pozváni do 1. patra, kde měli studenti připravené stánky jednotlivých zemí, a to i s jejich gastronomickými specialitami. Zájem diváků byl velký a nikomu se ani nechtělo domů. Přítomní tak mohli navštívit Bosnu a Hercegovinu, Itálii, Velkou Británii, Španělsko, Francii, Německo, Rakousko, Mašarsko a Nizozemí, nezapomnělo se ani na domácí Českou republiku.

Nejlepší pocit – z dobře vykonaného díla – měli určitě studenti tercií. A plným právem. Ostatně se na vše opravdu důkladně připravili. A každý přispěl svým dílem k úspěchu. Hlavní dvě organizátorky a moderátory jsme již zmínili v úvodu. Informační technologie dostal na starost Jan Krutiš (jemuž děkujeme také za možnost nahlédnout organizátorům pod pokličku), výzdobu zajistili Denisa Velnerová, Sophia Rief, Kristýna Svobodová a Tomáš Valášek, o rozšíření plakátů se postaraly Ema Strnadová, Karolína Nosková a Alena Bartošová. Role hostesek se chopily Viktorie Buriánková, Sofie Rambousková, Mariana Hegerová, Klára Pohnerová a Anička Vacková, strážkyní pokladu byla po celou dobu akce Michaela Teplá j.h. (1.A), plakát a knihu návštěvníků vytvořila Justýna Jansová. Nezapomnělo se ani na fotografku, jíž byla Lucie Beránková, a kameramana, jímž se stal  David Klimt.

Řadu fotografií z Toulek po Evropě najdete třeba na školním Facebooku.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek