Televizní Narušitel

Film letošního absolventa PSJG Davida Baldy Narušitel se už dostal na televizní obrazovky. Tuto sobotu (14. prosince 2019) jej v hlavním vysílacím čase (od 20.15) a v neděli (15. prosince) v odpoledních hodinách uvedla televize Prima na svém hlavním kanálu. K zhlédnutí bude ještě na Maxu ve čtvrtek 19. prosince od 12.20.

O Baldově Narušiteli jsme na našem blogu již opakovaně informovali. Připomeňme, že základním tématem filmu je láska k létání, ale také zachycení složitosti života za normalizace. Film zachycuje i listopadový převrat s jeho ambivalentním vyústěním.

Davidu Baldovi se podařilo získat pro svůj film vynikající herce – Stanislava Zindulku, Petra Kostku, Pavla Dvořáka či Pavla Neškudlu (hradeckému publiku známeho z Klicperova divadla, kde hraje ve Čtyřlístku), ale také Michala Hrůzu (hudba) či vynikající zvukaře a střihače. Připomenout můžeme také to, že si ve filmu zahráli (přiznejme, že jen jako komparsisté) také někteří studenti a pedagogové našeho gymnázia. Nejpůsobivěji se v tomto směru zapsala do povědomí diváků nejspíše Mgr. Lucie Tlustošová.

A ještě jednu skutečnost nemůžeme opomenout. Tu, kterou Davidovi nemůže upřít ani sebezuřivější kritika. Narušitel je posledním filmem noblesního Pana herce s velkým srdcem – Stanislava Zindulky.

Mgr. Jiří Aubris

 

Sdílejte příspěvek