Talent královéhradecké kultury 2022

Město Hradec Králové 30. března 2023 uspořádalo slavnostní předávání ocenění významným osobnostem z kulturního, sportovního a společenského života ve městě. Při této příležitosti byly také vyhlášeny výsledky a předány ceny deseti mladým lidem, kteří tak získali titul Talent královéhradecké kultury.

Mezi těmito deseti opět nechyběl ani zástupce našeho Prvního soukromého jazykového gymnázia. Byla jím studentka oktávy Veronika Vítková, jež převzala cenu za své vynikající úspěchy na poli divadelním. Veronika dlouhodobě působí v Divadle Jesličky (ZUŠ Střezina). ´´Učastnila se také celostátních kol recitačních soutěží Dětská scéna, Wolkrův Prostějov (opakovaně) a Čtvrtlístek, kam postoupila z krajských kol těchto soutěží. Veronika je také výborná malířka a ilustrátorka, příležitostně se věnuje také moderování a zpěvu. Známá je také svými úspěchy v soutěžích v českém jazyce či na AMAVETu. Byla také členkou poroty Mezinároního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně.

U příležitosti převzetí ceny byla Veronika Vítková spolu se svou pedagožkou ze ZUŠ Střezina Mgr. Terezou Vodochodskou (mj. absoventkou PSJG) pozvána do Českého rozhlasu. Jejich vyprávění si můžete poslechnout na stanici Český rozhlas Hradec Králové ve čtvrtek 13. dubna 2023 od 8.35 (pořad Host ve studiu). Celý rozhovor si bude možné poslechnout následně také ze záznamu.

Připomeňme, že prestižní cenu Talent královéhradecké kultury za rok 2018 získal také Dramatický klub PSJG a jejími držiteli se stala již řada studentů našeho gymnázia.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek