Smetana stoletý

Smíšený pěvecký sbor Smetana, jehož dlouholetou oporou je profesorka PSJG Mgr. Jana Pražáková, slaví 100. výročí svého založení. A činí tak tím nejpřirozenějším způsobem – hudbou.

První slavnostní koncert se koná ve čtvrtek 26. května 2022 od 19.00 v kostele Nanebevzetí P. Marie na Velkém náměstí v Hradci Králové. Na programu je Missa solemnis Václava Jana Tomáška i další skladby. Spoluúčinkuje Symfonický orchestr a sbor Konzervatoře Pardubice. Missa solemnis zazní v této interpretaci také v Pardubicích v Sukově síni Domu hudby ve středu 1. června 2022 od 19.00.

Další koncert, tentokrát ve spolupráci s uznávaným varhaníkem Václavem Uhlířem, si připravil sbor Smetana na pátek 3. června 2022. Ve smiřické zámecké kapli Zjevení Páně zazní mj. výběr z Dvořákových Biblických písní či Fibichova Missa brevis. Začátek koncertu je opět v 19.00.

Smíšený pěvecký sbor Smetana spolu se Symfonickým orchestrem a sborem Konzervatoře Pardubice a místním Pěveckým sborem Vlastislav se představí také v Heřmanově Městci v rámci zahájení festivalu Hudební léto. Koncert se koná v neděli 12. června 2022 od 17.00 v kostele sv. Bartoloměje. Na programu je opět Tomáškova Missa solemnis.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek