Přívítání čínských studentů

Začátkem prosince k nám zavítali studenti a jejich pedagogové z partnerské střední školy ze Šanghaje. Slavnostním program zahájily obě státní hymny a nechybělo ani tradiční uvítání chlebem a solí. Čínské hosty také čínsky pozdravili studenti, kteří se na Prvním soukromém jazykovém gymnáziu věnují studiu čínštiny.

Slavnostní projevy přednesli ředitel PSJG PhDr. Ladislav Bartůška a zástupce ředitele Administration School Shanghai Jianwen ZOU.

Kulturní program připravili studenti PSJG pod vedením Mgr. Martiny Forejtkové a Mgr. Květy Bendlové. Jako první vystoupil Nicolas Karnet (3.F), který na klavír zahrál skladbu Paula de Senneville Balada pro Adélku. Dále píseň Hallo zpěvačky Adele zazpívala Tereza Košťálová (4.A). Studenti kvinty Prvního jazykového gymnázia zatančili tradiční český tanec – polku Škoda lásky a členové hudebního klubu a nižšího gymnázia zazpívali českou národní píseň Ach, synku, synku, na klavír je doprovodila Bohumila Krečmerová (6.F). Kulturní program si připravili také čínští hosté.

Společné setkání bylo ukončeno studentskou hymnou Gaudeamus igitur, již na trubku zahrál Lukáš Turek (6.F). Účastníci projektu pak ještě na školní zahradě zasadili symbolický strom přátelství.

Celým programem provázela nová moderátorská dvojice Diana Holá (3.A) a Adam Sündermann (1.A). Oba zvládli svůj úkol na jedničku.

Celou akci přiblíží také malá fotogalerie.

Mgr. Jiří Aubris

 

Sdílejte příspěvek