Premiéra Narušitele

Dlouho očekávaná slavnostní premiéra filmu Davida Baldy (4.A) Narušitel je tu! Uskuteční se 22. ledna 2019 v pražském kině Lucerna. Do kin pak Narušitel zamíří 24. ledna 2019. V Hradci Králové bude promítán v kině CineStar od 24. do 30. ledna 2019 vždy od 19.00.

Každý Baldův film je zárukou nevšedního uměleckého zážitku a vždy přináší nové originální téma, na hony vzdálené běžné komerční produkci. Asi i proto dokáže David Balda přilákat do svých filmů špičkové herce, protože každý skutečný umělec touží předat divákům důležité poselství, a učinit tak prostředky vpravdě uměleckými. Narušitel je, jak už je u Davida Baldy zvykem, nabit vynikajícími hereckými osobnostmi, jako jsou např. Stanislav Zindulka, Petr Kostka, Jiří Dvořák či Pavel Neškudla (pohostinsky působí i v hradeckém Klicperově divadle, vidět ho můžeme nyní ve Čtyřlístku).

Hlavním tématem Narušitele je nejspíše láska k létání, ale také výpověď o těžké normalizační době či o jednání člověka v mezní situaci, kdy hraje o vše a vabank, protože není již cesty zpět. Před premiérou asi není úplně dobré prozrazovat více, ostatně David Balda propagaci svého filmu zvládá stejně dobře jako režii, scénář či kameru, takže si každý může přečíst třeba rozhovor určený pro hradeckou Radnici, podívat se na stránky Baldovy Actoress Production, kde je ke zhlédnutí např. videoklip s Michalem Hrůzou (autor hudby k Narušiteli či např. k filmu Lidice). Informace lze nalézt také na Facebooku či se podívat na Show Jana Krause, začíst se do jedněch nebo jiných novin či si třeba o filmu přečíst knihu, případně se optat někoho, kdo se natáčení zúčastnil (i tací se mezi pedagogy a studenty PSJG našli).

Ale úplně nejjednodušší bude zajít do kina…

Mgr. Jiří Aubris

 

Sdílejte příspěvek