Předvánoční Jitro

Královéhradecký dětský pěvecký sbor Jitro pokračuje ve své velkolepé aktivitě a spolu s ním i řada studentek a studentů PSJG, kteří jsou jeho členy – Michaela Roubalová (6.F), Alžběta Medková (2.A), Anna Klimentová (2.G), Veronika Neckařová (2.G), Kateřina Vukmirovičová (2.G) a Tomáš Žitný (3.G).

Nejprve je čeká v úterý 27. listopadu 2018 od 20.00 v sále Filharmonie Hradec Králové závěrečný koncert festivalu Hudební fórum 2018 (Gija Kančeli – Angels of Sorrow). Spolu s Jitrem účinkuje královéhradecký filharmonický orchestr (dirigent Kaspar Zehnder) a jako sólisté Dalibor Karvay (housle), Lukáš Polák (violoncello) a Katta (varhany).

1. prosince odjíždí Jitro na tradiční desetidenní zájezd do Německa a Francie. Českému publiku se Jitro představí před vánočními svátky ještě na koncertě se Štefanem Margitou, Kateřinou Kněžíkovou a Jiřím Brücklerem a Filharmonií Hradec Králové16. prosince 2018 od 19.30 v sále Filharmonie Hradec Králové a 18. prosince 2018 od 19.30 ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Klasický vánoční koncert všech oddělení pak Jitro (Jitříčko, Vlčí máky, Skřivánek A a B, Světlušky a Broučci) čeká hned 19. prosince 2018 od 18.00 v Kongresovém centru ALDIS.

Mgr. Jiří Aubris

Fotogalerii ze zájezdu do Německa a Francie si lze prohlédnout ZDE.

Sdílejte příspěvek