Prázdninové turné dua Nos Dames pokračuje

Ovacemi ve stoje skončil premiérový koncert dua Nos Dames ve Fořtu (dnes část městyse Černý Důl). Duo, jež tvoří profesorka PSJG Mgr. Martina Forejtková a Mgr. Kateřina Prokešová, si podobně jako v Kunvaldu pozvalo jen jediného hosta – studenta PSJG Davida Jandla (2.F), který se stal zároveň také moderátorem (a výborným!) vydařeného srpnového večera.

Umělci si pro hojné publikum (je skoro až záhadou, jak to dělají, že mají vždy plno) připravili vskutku zajímavý a barvitý večer plný frankofonních písní. Lidská i umělecká spřízněnost obou hlavních aktérek i jejich hosta doslova strhla publikum, které si nakonec zazpívalo s nimi a jež si potleskem vyžádalo několik přídavků. Spokojeni byli všichni, dokonce i David se usmíval – ono to v té vřelé atmosféře snad ani jinak nešlo.

Další koncert dua Nos Dames se koná ve čtvrtek 29. srpna 2019 v kostele sv. Mikuláše v Dolní Dobrouči, začátek je opět v 18.00. Účast lze jen doporučit, zklamaného jsme odcházet z koncertu Nos Dames ještě nikoho neviděli…

A kdo si už udělá výlet do tohoto malebného kraje, může se cestou zastavit také třeba na hradě Lanšperku (je z něho i krásná vyhlídka do kraje) nebo u známé Horákovy kaple se zázračným pramenem.

Mgr. Jiří Aubris

 

Sdílejte příspěvek