Nevinná krutost

Nevinná krutost je nejnovější film Davida Baldy, studenta našeho gymnázia. Byl zasazen do prostředí psích zápasů v Čechách.

Richard Kubiš je mladý muž, bydlící v bytě se svou přítelkyní. S jeho matkou nemají příliš vřelé vztahy. Vše se však změní, když lékaři zjistí, že paní Kubišová trpí leukémií, kterou lze vyléčit pouze experimentálním způsobem, avšak to by musel sehnat peníze nejpozději do tří týdnů, a to půl milionu korun.

Nikde mu legálně nechtějí půjčit, a tak se vydá za kriminálníkem Kverkou, který ho zaplete do psích zápasů. I přes protest přítelkyně se rozhodne přijmout. Vezme svého psa, kterého našel zraněného právě po psích zápasech na skládce, jehož následně vyléčil, a postavil ho do ringu.

Když už Richard vše vzdává, pomůže mu Lukáš Kovanda, muž, který Kverkovi dluží peníze. Začíná boj na život a na smrt, nejen v ringu.

Režie: David Balda
Scénář: Vítek Martinec, David Balda
Hudba: Martin Sedláček
Hrají: Vítek Martinec, Tomáš Lněnička, Jiří Zapletal, Josef Jan Kopecký, Filip Huml, Jan Vápeník a další

Vlastní názor: film byl od začátku až do konce plný napětí. Diváka vtáhl do děje a pustil až na konci. Obsahoval krásnou hudbu, která byla složená a nahraná právě k ději příběhu. Všichni lidé, kteří ve filmu hráli nebo se na něm určitým způsobem podíleli, dělali vše za dobré slovo, na požádání a s vědomím, že za něj nedostanou zaplaceno, avšak přesto podali vynikající výkony. Myslím si, že se film velmi povedl. Byl skvělý.

David již teď natáčí nový příběh, Narušitel, který si nenechte ujít.

Markéta Jančová (3.F)

Sdílejte příspěvek