Nevinná krutost míří do kin

Nový celovečerní film Davida Baldy (2.A) Nevinná krutost konečně míří do kin! V hlavních rolích se divákům představí Vítek Martinec (zároveň i autor scénáře – stejně jako v Pomstě) a herec Východočeského divadla v Pardubicích Tomáš Lněnička. V dalších rolích se objeví řada herců královéhradeckého Klicperova divadla, například Jiří Zapletal, Josef Čepelka, Jan Vápeník, Jan Bílek, a také Divadla Jesličky. Hudbu k filmu složil opět Martin Sedáček. Nevinnou krutost David Balda natočil v roce 2016, v podstatě během jednoho měsíce (natáčení ovšem bylo, mírně řečeno, velmi intensivní).

Film, jenž je inspirován skutečnými událostmi, diváky přenese do prostředí nelegálních psích zápasů. Napínavý děj, výborné herecké výkony, nápaditá režie a práce s kamerou (diváky určitě zaujmou autenticky pojaté scény psích zápasů) jsou pro diváky jistě velkým příslibem.

Dodejme ještě, že se na Davida Baldu mohou těšit také televizní diváci. Jeho  předchozí (středometrážní) film Pomsta přijala do svého vysílání Česká televize. Tím se David stal nejmladším režisérem, jemuž se podařilo dostat svůj nezávislý film do televize. Přesný termín, kdy bude Pomsta promítána, není ještě znám.

Mgr. Jiří Aubris

 

Sdílejte příspěvek