Narozeniny PSJG

Ve středu 5. října 2016 v katedrále sv. Ducha v Hradci Králové proběhl slavnostní koncert k 25. výročí založení našeho gymnázia.

Steně jako v případě loňského vánočního koncertu účinkoval komorní soubor Praga Camerata, jehož uměleckým vedoucím je Pavel Hůla, který se před čtvrt stoletím účastnil jakožto primárius Kocianova kvarteta i koncertu pořádaného u příležitosti založení naší školy.

V úvodu slavnostního večera promluvil ředitel školy PhDr. Ladislav Bartůška, který hovořil o založení i současnosti školy, vystoupili také významní partneři PSJG, kteří popřáli škole mnoho úspěchů do dalších let, a za absolventy i současné studenty promluvila a řediteli školy poděkovala loňská absolventka Sabina Kuldová.

Samotný koncert byl velice vydařený a zajímavý. Během večera zazněly skladby různých skladatelů od W. A. Mozarta až po českého Leoše Janáčka. Velmi zajímavou a pro mě nečekanou vložkou bylo sólo varhanistky Jiřiny Dvořákové-Marešové, která bravurně zahrála skladbu Toccata a Fuga d moll J. S. Bacha.

Anežka Netušilová (5.F)

Sdílejte příspěvek