Muzikál Bídníci

Členové dramatického klubu PSJG nastudovali další muzikál – tentokrát Bídníky. Originální scénář sepsala Bára Viceníková (3.A) a režie se chopil opět herec a režisér Divadla Drak MgA. Filip Huml, který do jednotlivých rolí obsadil Sabinu Kuldovou (4.A), Terezu Košťálovou (3.A), Marka Karlovského (5.F), Samuela Weinfurtera (4.F), Kristínu Morávkovou (3.G), Adélu Staňkovou (3.G), Tomáše Beladu (3.G), Andreu Lipavskou (2.F), Lauru Mećavovou (2.F), Vítka Martince (DS Q10), Petra Matyáše Cibulku (Divadlo Jesličky) a Natálku Nyčovou. Důležitou roli učitelky ztvárnila skutečná pedagožka PSJG Mgr. Dana Vejběrová.

Dosavadní březnová a dubnová představení se setkala s oprávněně vřelým přijetím publika. Kdo Bídníky v podání dramatického klubu PSJG ještě neviděl, neměl by si je nechat ujít. Nejbližší repríza se uskuteční v Divadle Drak v neděli 1. května 2016 od 18.00. Další představení je zatím plánováno až na září či říjen ve studiu Beseda.

Herecky i pěvecky špičkové nastudování Bídníků může přiblížit i následující fotogalerie. A jako závdavek může posloužit krátké video.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek