Mistrovství světa v kin-ballu pohledem médií

Jak jsme již informovali, v listopadu 2017 se konalo v Tokiu mistrovství světa (světový pohár) v kin-ballu. Základ českého reprezentačního týmu žen tam tvořily studentky, resp. absolventky PSJG – Markéta Lukšíková (4.A), Adéla Paurová, Alex Pluhařová a Adéla Lavická.

O turnaji, na němž skončily na výborném 5. místě (a medaile jim unikla vskutku velmi nešťastně, vždyť soupeřky na 3. a 4. místě ve vzájemném zápase porazily), informovala řada médií, včetně internetových. Např. na oficiálních stránkách MS si pořadatelé všimli komplikací českého týmu, jež jej nejspíše připravily o medaili. Text zní (český překlad Markéta Lukšíková):

The final game of the day, the Women from Czechia, Korea and Canada faced each other. Canada managed to win 3-0-0. Unfortunately, the Czech team suffered two injuries during the game. Alex Pluharova could recover and returned to the court after a few minutes’ rest, but Marketa Luksikova, one of the team’s best defenders, probably won’t be able to continue the tournament.

Překlad:

V posledním zápase dne se střetly ženské týmy z Česka, Koreje a Kanady. Kanadskému týmu se podařilo zvítězit 3-0-0. Během hry bohužel utrpěl český tým dvě zranění. Alex Pluhařová byla schopna se opět vrátit na hřiště po několikaminutové pauze, ale Markéta Lukšíková, jako jeden z nejlepších obránců týmu, pravděpodobně už nebude moci pokračovat v turnaji.

Podrobnou reportáž si lze přečíst na stránkách Českého svazu kin-ballu. Zajímavý článek se také objevil v Pardubické pětce – č.4/2017 (s.7 – také viz fotogalerie).

Snímky pro fotogalerii nám poskytla Markéta Lukšíková.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek