Markéta Horáková mistryní ČR

Studentka PSJG Markéta Horáková (4.A) dosáhla dalšího velkého úspěchu v twirlingu. Po úspěších na mistrovství Evropy a světa tentokrát s týmem Infinity Kroměříž soutěžila na domácí půdě a získala zlatou medaili za vítězství v kategorii týmů.

Mistrovství České republiky letos hostil začátkem září Hradec Králové. Jedná se o nejvyšší národní twirlingovou soutěž, pořádanou Svazem mažoretek a twirlingu České republiky. V hale královéhradecké Slávie se představilo 90 závodníků z 21 klubů.

Vítězství na mistrovství ČR pro Markétu znaméná zároveň postup na mistrovství Evropy, jež by se mělo uskutečnit v italském Lignanu v dubnu 2023.

I tentokrát jsme se Markéty Horákové zeptali na její pocity.

V poslední době sbíráte jeden úspěch za druhým, dokážete je vyjmenovat, resp. který úspěch si nejvíc ceníte?

Dříve jsem se účastnila různých pohárových soutěží v twirlingu, kde jsem téměř pokaždé stála na stupních vítězů. Letos jsem druhým rokem soutěžila v nejvyšší výkonnostní třídě o tituly mistra republiky a to považuji za největší úspěch, co se týče mé sólové kariéry. Největší úspěchy zažívám nyní s týmem Infinity. Minulý rok jsme se v mažoretkové disciplíně Parade Corps staly vicemistryněmi Evropy, letos v létě vyhrály Evropský pohár a na MS v twirlingu obsadily 7. a 8. místo.

Jak se to stane, že mladá dáma z Českého Meziříčí se najednou ocitne v nejlepším twirlingovém klubu až v Kroměříži?

Dříve jsem jezdila na tréninky do Karlových Varů v rámci twirlingového programu. Poté mně a mé kamarádce byla nabídnuta místa v kroměřížském týmu, kde měli nedostatek členů. Přišlo nám to jako skvělá příležitost a jsme za to moc vděčné, i když to cestování je opravdu náročné…

Dojíždět na tréninky do Kroměříže a k tomu náročné studium na PSJG. Jak to zvládáte?

Celé víkendy strávené v tělocvičně jsou vyčerpávající. Nyní před ME si skoro neodpočinu, ale zase vím, že to za to stojí a účast na ME v Itálii bude nezapomenutelná.

Jak se těšíte na mistrovství Evropy? Uskuteční se krátce před maturtními zkouškami a přijímací zkoušky na vysoké školy už budou také, jak se říká, téměř za dveřmi.

V říjnu mě čeká ME v italském Lignanu a poté se uvidí. Samozřejmě bych chtěla dále pokračovat a soutěžit, ale dojíždět na týmové tréninky až do Kroměříže je komplikované. U sólových disciplín chci však ještě nějaký rok setrvat.

Tak ať se vám všechno vydaří a splníte si i ta nejtajnější přání.

Mgr. Jiří Aubris


Sdílejte příspěvek