Kytice hlásí derniéru

Studentka PSJG Berta Elisabeth Hochmanová (4.A) se již naposled představí pardubickému publiku v divadelní adaptaci Erbenovy Kytice z pověstí národních. Inscenace, která měla premiéru 23. června 2019 a jejíž reprízy často narušovala vládní opatření, po třech letech dospěla k svému poslednímu uvedení. Derniéra se uskuteční na velkém jevišti Městského divadla v Pardubicích v neděli 9. října 2022 od 16.00.

Berta Elisabeth Hochmanová převzala během času velkou část rolí po absolventce PSJG Kristíně Morávkové, takže ji diváci uvidí nejen jako Dorničku ve Zlatém kolovratu, jak by vyznívalo ze stránek Východočeského divadla v Pardubicích.

Režisér inscenace Zdeněk Rumpík připravil pro diváky nejen klasické divadlo, ale použil i řadu dalších divadelních technik (pohybových scén, sborové recitace, zpěvu či stínohry), a tak se má publikum i tentokrát nač těšit.

Kromě Kytice účinkuje Berta E. Hochmanová také v inscenaci Jako břitva. Na programu je 19. října 2022 od 19.00 a 15. listopadu 2022 od 18.00. A v rámci LAIKu účinkuje stále v Showtime, jejíž nejbližší repríza je naplánována na 7. listopad 2022 od 10.00.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek