Komparz Narušitel

V neděli 19. listopadu 2017 se na Velkém náměstí v Hradci Králové sešlo více než 70 lidí, kteří si chtěli zahrát jakožto komparz ve filmu Narušitel, ve scéně po 17. listopadu 1989.

Začalo se natáčet krátce po poledni v ulici Rokitanského. Nedříve scéna z demonstrace, kde lidé byli rozděleni do různých skupin, například studenti, rodiny a skauti. Všichni měli za úkol křičet heslo: „Svobodu!“ A jak to bývá ve filmu, všechno dlouho trvá. Komparz se nesmí dívat do kamery a taky do ní strčit, naopak musí mít oblečení z té doby a prožívat emoce spojené s tou dobou. Našli se i lidé, kteří tento rok pamatovali a zažili jako studenti.

Později odpoledne, když začala být tma, natáčela menší skupinka lidí scénu, kdy se zpívala československá hymna, zapalovaly se svíčky a vlajky vlály. Tato scéna byla velmi emociálně krásná.

Natáčelo se na mnoho kamer z různých úhlů. V podvečer se natáčelo na kameru z té doby, aby byla scéna více realistická.

Natáčení se z naší školy zúčastnil režisér tohoto filmu David Balda (3.A), dále Lenka Rajmontová (5.F), která pracovala ve štábu jako koordinátorka komparzu, v řadách komparzu ve filmu naleznete pedagogy Lucii Tlustošovou a Jiřího Aubrise a studenty Michaelu Roubalovou (5.F), Lukáše Rajmonta (1.F) a Jana Čamra (3.G).

Michaela Roubalová (5.F)

Sdílejte příspěvek