Čtvrtlístek 2021

Jubilejní X. ročník recitační a dramatické soutěže Čtvrtlístek se uskuteční!

Pro milovníky recitace a divadla jistě radostná zpráva, zvl. po loňsku, kdy pouť našich recitátorů prvně od doby, kdy se stal Čtvrtlístek soutěží celostátní, skončila ne v Děčíně na ústředním, ale již v kole školním – na jaře nouzový stav znemožnil konání jak krajského, tak celostátního kola a nikam se nejelo.

Jelikož se situace pro pořádání uměleckých soutěží nevyvíjí ani v tomto školním roce příznivě, přinese jubilejní ročník zásadní změnu: soutěž se bude konat on-line. Zvláště pro ty, kteří se účastnili předchozích ročníků, jde o změnu jistě nemilou, vždyť právě vzájemné setkání jak ve Vrchlabí, tak především v Děčíně, přátelská atmosféra, výborné interpretační výkony a úžasné přijetí ze strany organizátorů bylo tím, co dávalo Čtvrtlístku jeho neopakovatelnost. Ale jak uvádějí sami organizátoři: je to stále lepší než nic.

Soutěž je určena pro studenty vyššího gymnázia (kvinty až oktávy) a jako vždy má dvě kategorie:

A) – kategorie jednotlivců – recitace – jeden text prozaický a jeden text básnický
B) – kategorie jednotlivců nebo dvojic – dramatizace textů – dva dramatické texty (nebo zdramatizovanou prózu)

Obě nahrané ukázky je zapotřebí odeslat spolu s přihláškou do pátku 26. února 2021, takže času není nazbyt…

Patronát nad memoriálem letos převzali herečtí kolegové Rostislava Čtvrtlíka Jan Potměšil a Radek Valenta. Tak se snažte!

Mgr. Jiří Aubris

Fotografie pocházejí z předchozích ročníků z celostátního kola v Děčíně (některé snímky jsou z divadla, jiné ze zámku). Vidět na nich můžete Jana Čamra, Nelu Hrobařovou, Rafaela Acuy, Kristínu Morávkovou a Sabinu Kuldovou (ostatní naši „děčínští“ účastníci nechť, prosím, prominou).

Sdílejte příspěvek